Antik Çin Tıbbına Göre Kalbe İyi Gelen Masaj
Antik Çin Tıbbına Göre Kalbe İyi Gelen Masaj; insana biraz garip gelecek ama kalp içinde masaj noktaları olduğunu antik Çin tıbbı ile duymuş olduk. Böylece bu masaj noktalarına yapılan masajlar, daha iyi bir kan dolaşımı elde etmek ve kalbi güçlendirmek amacı taşıyor.
Sürekli Mu Yuchun abimizin masaj tekniklerini paylaşarak, faydalı olmaya çalışıyoruz; lakin Mu Yuchun abimize haksızlık etmemek için, onun kısa bir biyografisine de yer verelim. Mu Yuchun abimiz 1948 Yılında Pekin’de dünyaya geldi. On yaşından itibaren Çin İmparatorluğunun efsanevi hocaları ile çalışma fırsatı buldu.
Çin’e özgü Wushu adı verilen bir savunma sanatının en büyük temsilcilerindendir. 1993 yılında Ukrayna’da yaşamakta ve okulunda, başta Alternatif Çin Tıbbı olmak üzere, sağlık ve masaj alanında seminerler vermektedir. Bizde keyifli bilgi olarak, ilginç bulduğumuz bazı masaj tekniklerini sizinle paylaşıyoruz.
Bu konumuz da Mu Yuchun abimiz gösterdiği masaj noktalarıyla, kalbimizin çalışmasını rahatlatacak, kan dolaşımını artıracak masaj tekniklerini gösteriyor. Malumunuz, kan dolaşımındaki bozukluk veya yavaşlama kalp ritminin bozulmasına, kalp krizlerine veya beyin kanamasına varan ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.
Kan dolaşımı ile alakalı ilaçlar kullanıyorsak veya kalp krizi geçirmişsek veya damarlarımızda tıkanma varsa, doktor tavsiyelerinin yanında veya kullandığımız ilaçlarla beraber burada bahsedilen masajları da yapabiliriz.
Çünkü bu masaj tekniklerinin hiçbir yan etkisi ve zararı olmadığı gibi, fayda sağlaması muhtemeldir. Kaldı ki çok uzun süren veya maddi bir bedeli olan sizi zora sokacak durumlar da mevzubahis değil, bu yüzden daha fazla uzatmadan masaj tekniklerine geçelim. Lakin siz; kalp ve damar hastalığı ile alakalı bilgi de edinmek isterseniz kalp ve damar hastalığı belirtileri adlı konumuza göz atabilirsiniz.

Kalbe İyi Gelen Masaj Teknikleri
Aşağıda tarifi yapılan ve izlemeniz için videosu bulunan masaj teknikleri kalbinizin çalışmasına yardımcı olmak için yapılan masaj teknikleridir. Ev ortamında kendi kendinize yapabileceğiniz bu masajlar antik Çin tıbbına ait bilgilerdir.
1 Masaj bölgesi sol elinizin bilek çizgisinden üç parmak aşağıda kalan noktadır. Bu nokta neredeyse nabız dediğimiz ve nabzı ölçtüğümüz noktaya denk geliyor. Bu noktada bulduğunuz tendona elinizi yumruk yapıp, işaret parmağınızla bastırarak masaj yapın.
Bunu yaparken alabildiğine sert bastırın tendonunuz acısa bile basmaya devam edin ve üçe kadar sayın ve bırakın. Bu hareketi birkaç kez tekrar ettikten sonra aynı noktayı avucunuzun içine alarak yoğurun ve bileğinizi rahatlatın.
Sonra sağ kolunuza geçerek, aynı masajı bu seferde sağ kolunuzdaki tendona yapın. Fakat sağ kolunuza yaparken çok bastırarak yapmayın. Bu masaj ritim bozukluğunu giderir, kalp çarpıntısını giderir ve sizi ani kalp durmalarına karşı korur.
2 Adı faveo olan ve göğsümüzün ortasında bulunan ve dümdüz bir şekilde aşağı inen göğüs kemiğine masaj yapmamız gerekir. Tam göğüs ortasında kalan bu noktaya biraz bastırarak masaj yapmak gerekir. Bir elinizle masaj yaparken, diğer elinizden destek alarak masaj yaptığınız ele bastırabilirsiniz. Fakat bu masajı yaparken çok bastırmayın, bayanların bu kemikleri daha hassastır. Bu yüzden bayanlar bu masajı yaparken daha az baskı uygulamalıdır.
Basıyla yaptığımız masajdan sonra elimizle yine tam göğüs ortasına yukarı ve aşağı doğru elimizi hareket ettirerek yaptığımız masajla göğsümüzü rahatlatma masajı yapalım. Bu hareket boğazdan midenin başladığı alana kadar elimizi bastırmadan yukarı aşağı hareket ettirerek yapılır.
3 sol kolunuzu omuz hizasına kaldırarak, pazunuzu tutun. Pazunun bittiği ve kol kemiğinin başladığı noktaya ikisinin arasına parmağınızı bastırın ve koltuk altınıza doğru ilerleyin. Orada bulduğunuz tendonu elinizle yuvarlayıp hareket ettirerek masaj yapın. Arzu ederseniz, bu hareketi başparmağınızla da yapabilirsiniz.
Bu masajı yaparken kolunuzu sabit tutmak zorunda değilsiniz, kolunuzu rahat edeceğiniz bir pozisyonda tutabilirsiniz. Bu masajda diğer masajlar gibi, kal basıncı ve kan dolaşımı için son derece faydalı bir masajdır.
Son olarak yine çok bastırmadan ensenize ve ensenizin hemen üstünde kalan baş kısmına üç dakika boyunca masaj yapabilirsiniz. Her gün bu masajları en az bir defa yapmayı ihmal etmeyin. Hatta mümkünse her 3 ila 4 saatte bir yapın. Sağlıklı ve keyifli günler dileriz.
Kalp Hastalıklarına Faydalı Masaj Tekniği
Antik Çin Tıbbına Göre Kalbe İyi Gelen Masaj adlı konumuza son verirken, kalp sağlığı ile alakalı videolar izlemek isterseniz, burayı tıklayarak youtube üzerinden izleyebilirsiniz.